9 Mart 2015 Pazartesi

Yavru kedi maması

Yavru kedilerin tatlılıkları ve sevimlilikleri bir yana bırakırsak kaliteli beslenmelerinin yaşamlarının ilerleyen zamanlarında ne kadar önemli olduğunu anlatmaya başlayabilirim. 13 yaşında bir kedim var herhangi bir marka tavsiyesi vermeyeceğim çünkü her kedinin mama zevki farklıdır, ancak belki ileride tek tek markalar hakkında bir şeyler yazabilirim. Her neyse konumuza döneyim 13 yaşındaki kedim oldukça hareketli,canlı ve neşesinden bir şey kaybetmemiş halde yaşıyor bunun sebebi sürekli kaliteli olarak beslenmesi.

Kısırlaştırılmış ve yaşlı bir kedi olmasına rağmen oldukça hareketli ve neşesi de yerinde ev içinde gezer ve özellikle geceleri de koşturmayı seven bir kedi. Bunların hepsinin sebebi bence özellikle yavruyken çeşitli vitamin destekleri ve kaliteli mamayla beslenmesidir. yavruluk dönemi çeşitli kazanımların temellerinin atıldığı dönemdir bu temelleri ne kadar sağlam atarsanız kediniz daha doğrusu evcil hayvanınız o kadar kuvvetli ve sağlıklı olur.

Kediler genel olarak bünyeleri kuvvetli hayvanlardır onların bu kuvvetini ne kadar arttırırsanız o kadar daha sağlam bünyeye sahip olurlar. Kedilerde en çok dikkat edilmesi gereken konu ideal kilonun korunması bence. Özellikle yağsız kas kütlesinin korunması şart. Bu sebeple kedilerde proteinle beslenmek gerçekten çok önemlidir. Kedi maması tercihimizi veterinere danışarak, kedi mamalarının kullanıcı yorumlarını okuyarak ve biraz araştırarak yapmalıyız. Kedilerimizi neyle beslediğimiz önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder